به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، آقای کری در این نشست به اعضای شورای همکاری خلیج فارس، اطمینان داده است که «مذاکرات هستهای به یک توافق بد منجر نمیشود.»
همچنین خبرگزاری کویت هم گزارش داده است که وزیران خارجه کشورهای عربی در این نشست که در حاشیه اجلاس امنیتی که در شهر مونیخ در حال برگزاری است، صورت گرفت، با وزیر خارجه آمریکا در مورد تحولات منطقهای و بینالمللی، بحث و گفتوگو کردهاند.
کری روز جمعه دیدار دوجانبه «سازندهای» هم با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران داشت. به گفته یک مقام آمریکایی، طرفین در این دیدار بر لزوم رسیدن به چارچوب سیاسی توافق تا ضربالاجل اولیه، تأکید کردهاند.
بر اساس دومین تمدید برنامه اقدام مشترک، طرفین تا 10 فروردین سال آینده (30 مارس) برای رسیدن به توافق سیاسی و تا 9 تیر ماه (30 ژوئن) برای حصول راهکار جامع، زمان دارند.
نگرانی شورای همکاری خلیج فارس از نفوذ منطقهای ایران
در همین حال خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گزارش داده است که وزیران خارجه شورای همکاری در دیدار با همتای آمریکایی خود، از «افزایش نفوذ ایران در یمن» ابراز نگرانی کردهاند. با این حال، مقام آمریکایی تصریح کرده است که هیچ برنامهای برای مذاکره و گفتوگو با ایران در رابطه با تحولات یمن، چیده نشده است.
بنا بر این گزارش، وزیران خارجه بحرین، قطر، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و یمن که در این نشست بودهاند، موضع «قاطعانهتر» جامعه بینالملل در قبال تحولات یمن را خواستار شدهاند.
مقام آمریکایی در این رابطه گفته است: «این احساس وجود داشت که لازم است جامعه بینالملل موضعی قاطعانهتر، یا از طریق سازمان ملل یا یک سازمان چندملیتی دیگر، اتخاذ شود.»
نظر شما